Wawanisolehah
By: wawanisolehah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 8-Jul-2008 00:20 Email | Share | Bookmark
Koleh kacang the making

santan, tepung kacang hijau & daun pandan
masukkan gula melaka
kacau goreng hihi
ini tepung kacang yang saya guna
sejukkan dalam loyang
cakau biar pekat
koleh dah keras
redy 2 it
the making of
pulut durian
perhimpunan yg en hbby sertai
sambal gesek
ramai btol org
anis maman pulut durian
merah tanda berani!!
Dah lama Adik feqah http://srsfeqah.fotopages.com/ mintak resepi koleh kacang ni. Maka last weken akak pon wat ler kuih ni.Untuk kasi senang adik feqah atau sesape kat luar sana yg nak wat koleh ni akak pon tepeklah method step by step...


sejukkan dalam loyang

redi to it
Quote:
Koleh kacang
sebiji kelapa-Ambil 3 cawan santan
sebungkus tepung kacang hijau (400g)
5-6 kerek(keping) gula melaka
daun pandan

1. Masukkan semua bahan ke dalam kuali besar(utk memudahkan proses mengacau)
2. Kacau hingga masak/pekat. Nak tau masak ke tak..adunan akan meletup-letup macam lahar gunung berapi gitu .
3. Angkat dan sejukkan kira-kira 1 /2 jam.
**(Note : Ada org tabur tahi minyak atas kueh ni tapi saya malas nak wat tahi minyak )


pulut durian/santan durian


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net