Wawanisolehah
By: wawanisolehah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 27-Jan-2008 08:58 Email | Share | Bookmark
Puding Mangga

The gaga-gaga
Acuan takder..
Hari Sabtu lepas Ibu merajinkan diri buat puding mangga. Senang bangat rupanya buat puding ni. Ibu guna serbuk puding cap Nona.Sekali tengok macam puding yg dijual kat kedai tu jer sampaikan SIL cakap eh pandainya adik Tie(kantoi nama Ibu ) buat, sama macam hok beli keda . Dia tak tahu itu ready made punya. Cuma didihkan dan bubuh dalam acuan. Kalo ikut instruction kat belakang pek tak yah bubuh paper, tapi sebab Ibu rajin ibu bubuh pelam siam. Kebetulan ada pelam siam yang beli kat pasar tani so ibu potong dadu dan masukkan sekali dalam tu. Rasanya lagi besh.. . Wawa panggil puding ni gaga-gaga (agar-agar sebenarnya).

Pinggan tu, pinggan lama nenek punya. Rasanya masa ibu kecik pinggan tu dah ada tak tau la baper umur dia.

Ni jer yang tinggal..yg lain wawa kidnap masa ibu tengah bekukan dalam icebox

Quote:
MaDiHa ~ Ha'ah memang best, sebijik macam yang beli. Cam Zura kata, terpuji diri sendiri plak Zaman kecit2 slalu ikot parent gi kebun(Atas bukit) kat sana sementara tunggu parent menebas, Tie dengan kakak main dalam alur, tangkap udang/ikan. Jernih sgt air kat ctu, maklumlah air bukit.Dapat udang /ikan 2-3 ekor bubuh dalam kocek baju

umi solehah yusof ~ Salam perkenalan. jangan segan2 singgahlah fp kita lagi yer..

zai ~ Zai dah ada anak nanti tauler camner rasa dia, penat tapi bahagia....

yong@ibu chempaka ~ Senang ngat wat puding ni yong, lagi senang dari wat agar2 sebab xyah nak masukkan gula, perasa, nak sukat air lagi...

mama annisa viruspadu ~ Buat sendiri dgn yang beli tak sama kan

arie ~ Anak auntie, wawa tu suka sangat pelam siam, itu yang selalu beli.

Mummy Irdina&Arissa ~ Nanti kita cuba perasa kiwi, stroberi lak zura ek......

jeff ~ memang sedap Abg Jeff, nak2 kalo makan sambil layan fp

En Mat Gebu ~ Pinggan tu ada satu set kat rumah, Mak Tie punya simpan sampai retak2 kawan tu...itu yg arwah ayah selalu perli, ini bukan retak sebab lama pakai ni, tapi lama simpan... .


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net