Wawanisolehah
By: wawanisolehah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Dec-2008 03:53 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidil Adha

 
 
 
View all 13 photos...
Agak terlewat ucapan ini kan, memandangkan last week bz jadi tak sempat nak wat entry sempena Hari Raya Kurban ni. Buat semua kawan-kawan di maya kami sekeluarga ingin mengucakpan SELAMAT HARI RAYA KURBAN. Gambar di bawah takde kena mengena dengan Hari Raya kecuali ada satu dua jer gambar daging. Takde mood nak ambik gambar kekdahnya sebab beraya dalam hujan. Sib baik tak banjir jer

Petang ahad, hujan lebat..dok celik mata org Ganu kata


Alhamdulillah rezeki, Jenuh la makan daging,

Big Apple dah ada kat kerteh ni, dah lama ngidam taw
[list=]
Anis terliur tengok menan

Cuit2 dah la yer nak, ibu tak mampu nak membeli kat toys R us ni

Last2 amik pencil box je satu.kedekut tol ibu kan

budak busyuk, teringat Arissa ske wat muka busyuk gak

Tengoklah gigi anakku x balance pertumbuhannya.


Sunday, 30-Nov-2008 07:20 Email | Share | | Bookmark
Rezeki... Jalan2 Kuantan

 
 
 
View all 36 photos...
Alhamdulillah WawAnis bakal dapat adik. Due date yang sebenar belum diketahui memandangkan period ibu memang unregular.Berdasarkan IPT Dr. jangka kandungan ibu baru berusia 3 minggu. Next month kena dtg untuk scan, masa tu baru leh tau due date sebenar.

'Terpaksa' lah makan untuk kesihatan ibu dan anak huhu

Dah pandai membahasakan diri kak Long
Pandai 'rasa' makanan. Tau je kedai mana yang best kalu nak beli bekpes dia.
Lauk kegemaran ayam masak merah. Sekarang makin ske makan pedas, risau gak bebudak ske pedas ni.
Kalo degil sangat, Ibu buat-buat sakit pastu menonong la dia dtg bawak minyak gamat
Baju ke taska kena suh 'mem besar' ni pilih sendiri
Dah hafal jalan ke taska. kalo Ibu lalu jalan lain..mulalah dia kecoh
Bila cakap ada baby dalam peyut, dia suh keluarkan nak tengok katanya
Rajin wat kje dapur biasanya makin berterabur jadinya, kadang2 susu pon dia nak wat sendiri

Bakal dapat adik, Angah yang shenonet
Masih bf huhu..camner nak stop ek
Amatlah tidak mesra alam, nak dengan orang2 tertentu jer
Bila tanya anak sape, mesti jawab anak Abi... sama cam wawa dulu
Gigi masih ditakuk lama... 3 batang
Ske baling-baling baju, baling baju yang ibu dah siap lipat plak tu
Makin manjeee, maklumlah nak dapat adik

Bakal dapat adik


Budak tidak dibenarkan mandi, tapi basah kuyup gak, cam penjaga gol ragbi lak kakak hehe

Macam itik jumpa air

Teknik mengapung badan

lenguh kejar budak berdua ni................................Laju jer tengok air




Kanak-kanak vitagen, asyik ribena je kan



Cantik betul view dia kan














Thursday, 20-Nov-2008 00:08 Email | Share | | Bookmark
Awas, banyak gambar makanan

pemberian dari wati
comey kan pisau
yummy choc cake
View all 20 photos...
Quote:
Tag dari ZUERA Jasfyra.

Dah lama tak kena TAG yg kena taip bebanyak gini. Biasanya TAG yg suh buh gambar. Jom layan Tag dari kawan kesayangan ku ini.

5 most CRAZIEST things accomplished in your life
masuk jalan sehala..kg sendiri beb
sama ngan zura, kalo pi supermarket katalah aku x berkenan dgn apa yg laki aku ambik, selamba je aku buh ..bukan kat tempat asal ler
seminggu x tegur laki aku(masa tu blom jadi laki la) kami dulu seopis
pakai sipar jepun masa gi tgk perarakan kemerdekaan.sandal aku putus weh
bawak kete memalam lupa on lampu, sampai ada org wat'lampu tinggi' br aku pasan

5 words you wish to hear all time
Yang
Ibu
tu je kot

5 things u love in ur room
Bantal lembek ku
Tilam ku
cadar ijau ku
Buku-buku ku
tikar buluh ku..sejuk je landing atas tuh

5 last speech you wish to say in your last breath
Definitely 'Kalimah Syahadah' thats all.

5 things u do when get bored
Baca novel
Memasak
Main dgn wawanis..kalo x boring pon wat gak ni
Belek pokok bunga
Round-round ler

5 persons u LOVE MOST
Anak
Suami
Parent
Adik beradik
Budak2

5 silly things that u dont want people know but u have to let people know
Apa yer..tak tau la

Choose 1 and tell why:

Shoe or handbag
Of course shoe..i'm shoe addict

Lipstick or mascara
Lipstic la, bulu mata i ni keras..maskara memang x jalan

Jeans or skirtJeans
Jeans ..skirt jeans? itu anak aku pakai la

Chocolate or ice-cream
Chocolate sebab leh makan all the time

Singapore or Indonesia
Indon..leh soping

Fork or chop stick
Fork, never used chop stick ma

January or Feb
Jan kot, ramai kawan besday bln Jan

Abdullah Badawi or Anwar Ibrahim
Mestilah AI...

So next the tag goes out to this 5 lucky person..
watie
papau
wana
Rinna
kak madiha


Ini kek cekelat yang didatangkan khas dari taman melawati. ma kasih watie bagi kek yg mabeles ni.



masing-masing berebut nak potong kek.nasib baik tak suh pasang lilin bagai

Dok usha spek yang dipatahkan dek anis tuh

Pastu gi makan mee yg muak ni

wawa bagilah apa pun seme dia hentam

Ini bekpes ku hari apa tah..yummy xtra ulam

Ini saya masak semalam

Hadiah dari sue-mama maryam..thans Sue

Ini Hbby wat balik dari KK..bukan hadiah besday yer

Dari Hbby gak, tuk anak2 dia lah


Aku benci btol la kena camni. Nampak tak Jazz putih tu. kemain banyak tanah kat bumi tuhan ni, belakang kete aku gak dia nak parking. Sebelah kete aku ni kosong, depan opis aku ni Masjid, lagi byk tempat paking ~x( ish geram tol aku. Satu kje lak aku kena bgtau dia suh alih kete.Time lunch lak tuh.kalo xder parking tu aku consider la. mentang2 la kete aku ni kecik. kang aku tulis RESERVED kang ada lak yg meroyan.Sekian entry lepas geram.


Monday, 10-Nov-2008 02:43 Email | Share | | Bookmark
WakenaBeb & Jom tgk aktiviti macam2 sepanjang last week

Sekelat ni bes taw
nengok sape dlm pc saya tu
sama kiut je sekelat dan tuannyer kan..lariks
View all 19 photos...
OHO! aku kena tag yg amat sadis sekali. Sib baik masa aku dapat tag ni aku kat opis. Baru dtg opis ngah nak makan cekelat yg laki aku beli, so apalagi aku terus zasss. ini tarak tipu punya yer, tade edit photoshop punyer.Oliginal mali

Mata adalah sembab,(spek aku patah wei ), pipi adalah tembam, dagu adalah berlapis(berat aku naik 8 kilo wei )

TAG GAMBAR PURE

SYARAT-SYARATNYA ADALAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH:

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.

2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.

3) Post that picture with NO editing

4) Post these instruction with your picture.

5) Tag 10 people to do this

SAYA TANAK TAG SAPE2 LA. SEBAB SAYA SANGAT BAIK . KAWAN2 SELENGE SAYA SEME DAH KENA DAAA


Gambar spesel.1st time Anis menyusu botol atas tilam. Biasanya kalo tak buh dalam buai jangan harap dia nak botol. Anis ni sangatlah tidak mesra botol.Dia lebih prefer bf. saya tgh train dia free bf


Aktiviti bersih kebun. Dulu kami tanam limau madu, sekarang nak tanam nyor pandan.

Sambil tu wat batas nak tanam sayur

Dua je lah batas yg siapnya. Main2 lagi byk dari kje

Sambil tu 'ngail' ikan kat kolam buatan

Bersama hasil tangkapan

Kan dah cakap main2 lagi

main bakar ayam plak

Best bakar ayam kat si angin kuat.X yah kipas


Wednesday, 5-Nov-2008 00:20 Email | Share | | Bookmark
Jamuan raya, jalan2 Ganu, makan2 pizza

Juadah, manis2 seme
ketupat, lemang&rendang
sila2, jangan segan2
View all 29 photos...
Khamis ( 30.Oct.08)

Ni last jamuan raya yang saya gi. Kalo ada lagi majlis makan2 lepas ni kita panggil open house plak yer sebab dah habis Syawal. Jamuan Raya Perpustaan Awam Kerteh



Sabtu (1.Nov.08)

Pagi Sabtu bertolak ke bandar Kuala Terengganu. Tujuan utama ambik stok tudung, pastu singgah rumah peninggalan tokki (belah arwah ayah). lama btol tak jenguk kampung arwah ayah ni. Kalo dulu time balik mesti terjun sungai. Sungai kat sini berjeram(berbatu), sebab tu nama kg ni Jeram Manir kot. Tempat yg ibu selalu mandi manda dulu sekarang dah semak. Maklumlah orang sekarang tak mandi sungai . Ibu tengok sekarang diorang buat pengkalan, nak mandi timba air dari sini, kalo sesiapa yang terror berenang tu boleh lah terjun dari atas pengkalan ni. Masa nak balik kami dibekalkan dengan ubi kayu, buah ciku dan tebu. Kalo musim buah sure bonet kete penuh dgn buah2an.

Sebelum bertolak ke Bandar Ganu ...................Wawa ske sgt senyum camni..menawankah?

singgah pasar batu 6, macam2 kueh ada

kat sini kueh masih dijual RM 1= 5biji, murah kan

Kue tradisi yg saya x penah makan pon ada kat sini

Gi ushar tudung plak

Pilih dik, pilih ...........................wawa dah burin menunggu

Kenit berdua mandi kat pengkalan. Air tengah pasang pasal tu keruh jer

habuan dr kampung

Ni ada lagi...sepupu aku ni sgtla rajin, habis seme nak suh aku hangkut

Skodeng buah duku..blom masak la, kalo tak jadi habuan gak ni

Isnin(3.Nov.08)

Mesra Mall lagik, ada apa yer??

senyum2 lain macam jer budak berdua ni

Sila-sila, jangan malu2

Ada org belanja pizza rupanya..Tq Mok Chek

wawa dan eskrim tak dapat dipisahkan

Rabu (5.Nov.08)

Pagi tadi saya mai kje pakai kombinasi selipar ni, yg poyosnya dekat sekerat hari baru perasan

[quote]Aku kena TAG Breast Cancer oleh puan Wati bininya En Arin.
Breast Cancer ~ Cegah Sebelum Parah



Kanser Payudara...merbahaya utk wanita..ramai yg tdk mengambil berat tentang benda nie....
Dan ramai juga antara kita yang malu utk mmbuat pemeriksaan..
Untuk tau lebih lanjut..klik di sini..Breast Cancer

Aku nak kongsi benda ni dengan kawan2 kesayangan aku plak. Yg aku tak share ni bukan bermakna aku tak sayang okey.maybe korang dah selalu kena tag dek aku long time ago... kan.

Iza ~ http://adamdanishhaikal.fotopages.com/
Zura ~ http://jasfyra.fotopages.com/
Sue ~ http://sweetheartmama.fotopages.com/
Watie ~ http://quefamily.blogspot.com/
Sal ~ http://salmahmdaleb.fotopages.com/
Sham ~ http://onniesham.fotopages.com/
InSue ~ http://insue72.fotopages.com/[/quote]


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net