Wawanisolehah
By: wawanisolehah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Jan-2009 04:07 Email | Share | | Bookmark
Bukan niat membalas derita..cheewah

 
 
 
View all 17 photos...
Tajuk cam 'ada sesuatu' je kan .Exceli saya bukan berniat nak support israil laknatullah ke hape, yelah mesti kata saya ni masih support pasal tu apdet fp. Sebenarnya saya tengah create blog, tapi yelah masih dalam proses pembelajaran, koho-koho org ganu kata.Sementara tu saya apdet dulu kat sini. Banyak betul yelah kan

Alhamdulillah tahun 2009 ni dapatlah kami menetap di teratak sendiri.Dah 4 tahun lebih dok nempek dgn mak kan . Janganlah anggap saya ni menunjuk ke hape yer.Mana tau ada yg kata alahai bli rmh buruk pon nak menunjuk , sekadar untuk kenangan saya sekeluarga utk masa akan datang.


1st time wawa tgk rmh ni dia xnak masuk..dia kata rumah buruk huhu



Proses mengecat

Dah siap, nampaklah happening sket kan


Dah jadi 'rumah' barulah budak bertuah ni nak duduk

berebut nak ceting muhaha

Santapan malam pertama..sadin & telo jer..sadis kan


Sebenarnya ada cerita disebalik penemuan secara tak sengaja pokok ni, tapi bukan citer seram cam pontianak harum sundal malam tu yer kawan-kawan . Masa dok kemas halaman rmh ni saya dah perasan pokok ni tapi tak tau pokok apa sebab masa tu bunganya tak keluar lagi. So lepas 2-3 hari masuk rmh terus terlupa pasal pokok ni sampailah satu malam hbby dok pasang washing machine, so dia suruh saya off kan meter air . dua tiga kali jugalah saya berulang ke meter air tu sebab pro yg pasang kan, banyak ler yg tak betul . Masa tengah pulas pili tu saya dah terbau wangi..tapi tak tau pebenda..rupa-rupanya bunga tu betul2 dok kat batang hidung saya yang kemek ni, mak aii baru perasan ada munge
, terlintas plak eh ni cam bunga sedap malam cam citer maya karin belakon tu (terima kasih maya kerana mempopularkan bunga ini, kalo tak saya pon tak tau) berdetap dlm hati, eh pokok ni depan rmh aku, takpe ke tanam pokok ni, dah la masa 'dapat tau' tu malam..kira saspen gak la sket
:lol_crash:Tah apa2 citer saya ni kan, layan je lah

malam wangi je bunga ni

Siang kureng sket bau dia..patutlah dipanggil sedap malam


Ini ketam nipah, susah gak nak dpt ni

Malas nak masak rumit2..rebus jer

Sura..mesti makan ni sebab tahun depan baru jumpa plak


Sunday, 11-Jan-2009 07:58 Email | Share | | Bookmark
Lencana Persahabatan dan gegambar lama

 
 
 
View all 11 photos...


lencana ni saya kopipes dari blog seseorang yg saya sendiri tak kenal tapi saya ske baca citer2 disitu. Biasa la kan kawan maya kebanyakannya kita x kenal . Tak salah rasanya saya kopipes lencana ni dah share dgn kawan2 saya lak sebab dia tulis cenggini kat blog
Saya juga hendak memberikan lencana persahabatan ini seterusnya kepada sekelian yang hadir di cerita kosong ini, pada hari ini. Sudi-sudikanlah ambil ya, dun shy-shy cat
. Ni sajak yg saya kopipes di situ juga..saya sangat tacing dengan sajak ini.

Hidup tidak perlu terlalu sempurna...
tak perlu terlalu kaya..
tak perlu terlalu terkenal..
tetapi selagi masih ada sahabat yang mengingati..
ia lebih daripada mencukupi..
Persahabatan yang sejati akan membawa kepada kerinduan yang abadi..
sesungguhnya persahabatan tu lebih unggul daripada percintaan..
tanpa persahabatan percintaan akan berakhir..
tetapi tanpa percintaan persahabatan boleh kekal.
oleh itu hargailah persahabatan...



Kenduri rmh jiran,bulan 12 tahun lepas..ske pelamin dia...ala2 taman gitu kan

Goodies...betul ke aku eja ni

Pelamin 2 pupu aku..x lawo kan..macam pesen lama gitu..(x grand sgt sebab majlis sambut nantu jer)

anak ikan keli gergasi ...besar weh..geli aku tgk

Anis selamba je tangkap..x geli langsung

besar adalah separuh dari badan anis

Dalam takut2 wawa cuit gak


Tuesday, 30-Dec-2008 05:54 Email | Share | | Bookmark
Salam Maal Hijrah 1430H. & Selamat Tahun Baru 2009 !

 
Wawanis & Co ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah 1430. Sama-samalah kita berhijrah ke arah kesejahteraan. Kami juga ingin mengucapkan selamat memasuki era 2009 yang akan menjelma tak lama lagi.

Terima kasih pada yang sudi mengomen, yang mengucapkan selamat tahun baru, yang mendoakan kesihatan&kesejahteraan tuan rumah sekeluarga, tuan rumah tak berapa sihat, jadi kunjungbalas akan dibuat bila tuan rumah dah kebah nanti. Sayang u olssssss.Muah!muah!muahs!



Sunday, 21-Dec-2008 01:42 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 16 photos...
Terima kasih pada kawan2 yang mendoakan kesihatan saya dan bakal baby. Terima kasih juga pada yang mendoakan saya dapat 'boy', mudah-mudahan berkat doa kawan semua dapatlah saya baby boy plak.Amin. Apapun saya terima rezeki dari Allah, asalkan sihat dan sempurna.

Ikan singgang


Quote:
Resepi Ikan singgang versi Ganu
1 ekor ikan aye/tongkol @ selayang@kembung
1" lengkuas - Hiris nipis
1" kunyit hidup - Hiris nipis
2 ulas bawang putih-ketuk
2 keping asam gelugur@keping
5 biji cili padi
garam, aji

Cara memasak.

1. Masukkan kunyit hidup, lengkuas dan b. putih ke dalam 1/2 periuk air.Agak2 la air dengan ikan yer.
2. Apabila mendidih masukkan ikan, asam keping, garam dan aji. kecilkan api, tunggu hingga naik minyak. petua mak saya bila lemak ikan dah naik baru tutup api.
senang kan, seswai utk org malas cam saya


Pelengkap ikan singang, budu dan pucuk jambu golok@gajus

Kalo dah Ganu mari tu, kecik2 dah makan budu

Siput sedut masak lemak cili api... m..alahai ngidam ker

Siput-siput yg ingin melarikan diri sebelum kejadian di atas

Keladi betawi@keladi telur.best keladi ni rasanya 'seku' empuk, lemak, cair di dalam mulut

kecik jer, atas tapak tangan wawa, skali ngap jer

Meh layan aktiviti budak-budak & mak budak plak
Sebenarnya Hbby dah lama joint member kat Kelab Desa Rantau Petronas ni, cuma ibu je malas nak bawak budak2 pi.Tapi sekali pikir cam rugi plak kan, dah bayo fees tapi x guna facilities yg diberi. Pas besalin ni nak attend kelas swimming plak, org kata swimming leh cepat turun badan kan

Budak gemut mmg ske air kan ...belasah je baju mana2 baju renang xde size


Tak takut air budak ni, sorang je kat tengah kolam

kembar x seiras Farhan & Dina. Takut air 2 org nih, dok tepi kolam jer

Sebab dah janji nak pi mandi kolam, sebelum tu kena paksa baca buku


Jemput makan dadih


Sunday, 14-Dec-2008 07:36 Email | Share | | Bookmark
Jawab Tag, anak2 & bakal anak dan rojok kateh

 
 
 
View all 9 photos...
Mari kita wat TAG. Puan papau http://fauzana78.fotopages.com/ telah mengetag 6 orang Tie bagi mempamerkan handwriting masing2.

Tag 5 org jek...smua yg ade Tie..Tie namanya...ahahah...
So,geng2 tie nie silalah buek yo...

Hari ni dapat, hari ni gak buat . Bukan apa sebab hari ni ahad tak bz sgt, layan jelah wat tag ni.Kan esok2 dah bz terlupa plak .

Quote:
Tag - Handwriting
The rules:
1. Your name/username:
2. Left handed or right handed:
3. Favorite letter to write:
4. Least favorite letter to write:
5. Write "The quick brown fox jumps over the lazy dog":
6. Tag 6 people:




Apa2 hal pon kena biasakan anak bermarhana. Takpelah tunggang tebalik kan

Rojok kateh

Lagi rojok kateh..nyum..nyum
Kerana perasaan bersalah, maka hari kamis lepas ibu gi sekali lagi ke Toy's R us.Toy's R us ni plak napelah dok dekat sgt dgn rmh.Mihaha salahkan TRUs lak

Menan kecik2 gini toksah beli la, jenuh nak kemas

Ha, pandai je tuju

wat muka kesian, suh bli 2 lak tu, tuk anis satu

Beli yg paling murah..ada less lak RM30
rasa cam lepas hutang dah tunaikan hajat anak dara ni.

Hasil scan semalam. Maka due date tuk incoming baby 22.6.2009. Masa tgh scan tu kemain aktif lagi baby, siap bergedik kaki tangan.Subhanallah macam tak percaya diusia 12minggu baby dah cukup lengkap sifatnya.Disebabkan period saya tak teratur, maka kiraan tarikh bersalin berdasarkan ukuran baby, masa tgh scan tu pandai plak dia wat acrobatic, dia pusingkan kepala, so Dr sempat ambil ukuran lilit kepala, tambah meyakinkan lagi due date di atas.


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net