Wawanisolehah
By: wawanisolehah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Apr-2009 00:59 Email | Share | | Bookmark
Celebrate yg tak berapa celebrate hehe

 
 
 
View all 13 photos...

Sian btol anak dara Ibu sorang ni. Nak pi celebrate besday dia asyik tertangguh jer.Cam takde idea nak celebrate kat mana pon ada gak.last sekali tapau KFC(sesekali takpe kan ) pastu gi makan tepi pantai. Tengah syok2 menjamu selera hujan mai plak... Hujan rahmat.Kat Ganu ni memang slalu hujan sekarang, kalo tak petang malam



Dua badek yang antu ayam..tak kiralah ayam kfc or ayam pasar malam..

Kesian 'jiran' depan kami ni, mmg banyak meal dorang bawak, standard nak picnik la kan..

Sekejap je hujan dlm 5 minit, tapi kami dah xde mood nak hampr sokkabar balik..terus blk rumah jelah



Takut dengan api lilin..tanak dekat dengan kek


Senyum hepi kekanak vitagen dah masuk 2 tahun


Potong kek ......................................................Tiup lilin


Design kakak yg pilih.Ingatkan nak ambik mocha, tapi kakak nak yg ada bunga gak


Favourite drink..air tebu..sama cam ibu


Monday, 30-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Selamat Ulangtahun Ke-2 Annisa Syahirah

 
 
 
View all 7 photos...
Selamat Hari Jadi...Selamat Hari Jadi... Selamat hai Jadi Anis.....Selamat Hari Jadi...

Dah dua tahun usia budak kecit ni. Ramai yang ingatkan anis ni baru setahun lebih, yelah badan cenonet sangat. Ibu dah jenuh bagi tamin, supplement tapi badan Anis still camtu gak. Takpelah Dik, asalkan Adik sihat, kecit pon kecit lah.




Inilah rupa Annisa Syahirah(Anis) seminggu lepas dilahirkan...Anis ni lahir awal sebulan dari tarikh jangkaan. Berat masa lahir 1.7 kg, berat la sket dari kakak dia dulu. Ibu rasa mudah sangat melahirkan Anis, sakit pon tak lama, setengah jam dok dalam labour room Anis dah kuar. Alhamdulillah syukur kepada Allah yang memudahkan segala-galanya. Moga kelahiran baby yang akan datang ni pon dipermudahkan oleh Allah .Amin


Gedebeh je bila dipakaikan baju

Gambar baru ambik semalam, bergaya dengan baju Ipin& Upin. Sape berminat nak beli boleh bagitau yer.Harga sepasang RM 28.00 jer.haha sempat lagi promote tu





Wednesday, 25-Mar-2009 00:57 Email | Share | | Bookmark
Dah hapdet la...

 
 
 
View all 19 photos...
Ma kasih pada kengkawan yg membakar semangatku supaya hapdet, siap ada yang terbersin-bersin masuk fp aku yer, sengal betul korang ek. Apapun aku sayang korang semua spceally TKB..lab u muahhhhh

Guys! aku dah tau gender baby..girl again huhu.Apapun Syukur, aku terima rezeki Allah, mungkin ada hikmah sebab aku ingat kalo boy ni last aku beranak kot, tapi bila scan girl maknanya aku kena beranak lagi, kalo girl lagi beranak lagi dan lagi..dan lagi .



baby gurl ku..lebat tol rambut kan

Baju tuk bb, yg biru tu bli sblom scan..takpelah wat lepas hajat kan

Pekena air nyor kat kijal.............kak long

Sotong celup tepung, termasin sket.

Ngidam punya pasal aku bawak & proses benda ni kat opis

Dah siap


Semalam (24.Mac.09) aku ada taklimat kat Wisma Persekutuan, K. Terengganu, so pas taklimat abis apalagi merewang bandar KT. Tak banyak sgt gambar aku ambik pasal tangan sarat dengan muatan hehe. Gambar ni diambil masa tgh soping kat kedai payang.kami tawaf bahagian bawah jer(bahagian makanan), kat tingkat atas depa jual sutera, kaftan, tudung, anak patung, souvenir, macam2 lah cuma sediakan duit jer .

Jeti nak ke Pulau Duyung kalo tak silap

Bukit Puteri depan Kedai Payang

Kedai payang

lagi kedai payang


Terasa nak makan padahal sblom ni bau pon dah muntah. Tebiat org peknen kot

Last nak tepek gambar anak dara yang makin boolat ni.Ada org rindu kat anak dara kita ker..pasan..pasan


Tuesday, 24-Feb-2009 02:10 Email | Share | | Bookmark
Apdet citer campur-campur

 
 
 
View all 15 photos...
lama ke saya tak apdet, madam ct siap halau labah2 lagi tuh...kalau ada sawang2 sapulah lah sekali yer madam .

Takde apa yg menarik, selain sibuk dgn kenit2, sibuk main masak2, sibuk dgn jadual harin pendek kata memang x cukup kaki tangan la since dah dok asing ni. Mungkin amik weekend maid bila dah besalin nanti . So, enjoy da pix

Dah besar anak dara ni... dah pandai lawan tokey tau

Tau tak dia sembunyikan apa tuh..eye shadow ibu.. ..Bilalah nak bambam anis ni ek

Sejuk hati ibu tengok, baca doa sebelum makan

kalau tak 'kerjasama' cam ni alamat tak berasap la dapur

Inilah hasil dari bahan kat atas tu.namanya ikan jaket masak sedih.Nape namanya masak sedih sebab kuahnya cair x mcm masak asam.jadi sedih je tengok kan

Ini ketam masak merah bertelur

Terung dan udang masak sambal

Dah lama ngidam nak makan psageti bolognese kat SR ni.Biasanya kalo nak makan wat sendiri jer tapi kali ni nak ubah selera sket

Rasanya lagi bes yg saya buat, sebab saya ske yg xtra sour

Ini mok cek punya grilled chiken kalo tak silap...siap ada nasik okeh

makan jangan malu2

Muka sengal org mengidam


Sunday, 8-Feb-2009 03:10 Email | Share | | Bookmark
Wat homework dan ceritanya Wawa

 
 
 
View all 7 photos...
Dapat homework CERITA CERITI DIRIKU dari Pn Malasszz. So Pn malasszz ni la serba ringkas tentang saya

Quote:
cerita ceriti diri ku

ABOUT ME

ini tag nak bg mbe baru malasszz yg malasszz x bpe kenal lg...
kira ini tag biadota larrr....
mbe2 fp lamer yg ghajin nak joint bleh jugak....
syart msti ader pic anda sendiri.........
bleh buat tag ni x ????



nama : Sabariah Binti Abdullah ( ikut dlm surat beranak, k/p, passport hehe )
umuq : 31 thn
anak : ke 5 dr 6 beradik
asal : na...na...na...na...na...Ganu kite
makanan : Masakan kampung & Thai
minuman : air tebu, tea ais, soya pon layan
hobi : jenjalan, window shoping, memasak, berkebun hehe
alamat skg : Kerteh, Ganu
pekerjaan : Acct cum admin clerk at construction company
status : Two daughters + 1 incoming (gender still pending)
peel buruk ;
1) Once dah terasa hati dgn orang, sampai bebila simpan dlm hati
2) Susah nak tegur orang, kiranya susah la nak mulakan persahabatan..tapi kalo dah kenal..sndri mau ingat la hehe
3) ssh nak tido bila der problm ... Kiranya selagi blom dpt solution selagi tu xleh tido (Sama dgn malasszz...)
4) Ada masa sensitif sgt..ada masa2 hati kering pulok..zaman bercinta dulu keras hati weh hehe
5) Cerewet bab kebersihan..nak2 bab makanan.
6) tkot ngn org panas baran (Samalah malasszz...) benci sgt org panas baran..sib baik dpt hbby yg cool...Alhamdulillah)
7) X ske samseng jalanraya..ske ati dia je x masuk x bagi signal
9) Suara kuat..ske jerit2 kat anak...Ini kalo dah tahap nak tumbuh tanduk la ni
10) X ske kemas rumah..x kretif sebenarnya bab susunatur ni

So saya panjangkan homework ni kepada beliau2 yg saya nak kenal sgt.....
Cinta Ct ~ http://aimct08.fotopages.com/
Gee Harun ~ http://nagee6977.fotopages.com/
Ita mama Dina&Nafiz ~ http://ita-razif.fotopages.com/
Mama Damia Lela ~ http://tiwabanos.fotopages.com
Izza Ibu Syahmi&Syakira ~ http://izzaizzriq.fotopages.com/

Ni plak kisah budak wawa...
Ekceli dah dua tiga kali cikgu taska dia bagitau wawa kalo bab mewarna dia memang fail.Kalo cikgu suruh mewarna mata dia melilau, cam x fokus..pastu bila kawan2 lain dah siap mewarna mulalah dia nangis sebab dia punya belum siap lagi. Saya cuba train dia mewarna kat rumah.Apa yang saya perhatikan dia x reti nak warnakan keseluruhan ruang tu.Dia 'kaler' di tempat yang sama, ditonyoh juga disitu.Bila saya cuba ajar dia mewarna keseluruhan ruang, yang tepi tuh memang comot giler..bukan sket2 kuar dari garisan, memang dia main hentam jer
Risau plak saya fikir, apa masalah anak saya ni .Patutnya nak masuk 4 tahun dia dah boleh control tangan dia kan. Oh yer semalam saya dah beli pencil colour saiz besar utk dia.Maksud saya batang dia besar..wah cam lucah plak ayat yer . Tapi saya tgk cam tak ada perkembangan pon. Camner nak buat kawan2 leh bagi pandangan tak.Ni contoh lukisan dia kat sekolah.Nanti saya upload lukisan dia kat rumah plak.memang abstrak abis .

Ada kawan saya bagitau anak kawan dia pon mengalami masalah yang sama.Kurang fokus hingga dibawa ke pakar..Saya harap anak saya tidaklah sampai tahap begitu.Sebab saya tengok kalo bermain permainan lain seperti lego, dia memang leka sangat.Siap buleh buat macam2 bentuk yg dia spesifikasikan sebagai ayam, kucing, aeroplane.




Contoh lukisan wawa.Yang terang tu memang hasil kerastangan dia

Ini keseluruhannya bukan wawa yg 'colour'.Maybe cikgu @ kawan dia

Gambar ulat ni saya tgk kawan2 dia punya lurus aje, dia punya melengkung ke atas..kretif plak

harap2 yg ini wawa buat




[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net