Wawanisolehah
By: wawanisolehah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-May-2008 03:11 Email | Share | | Bookmark
Cuti hari pekerja...

Anis..duta vitagen
candid
bahan2 asam pedas pari
View all 16 photos...
Nama jer Cuti hari pekerja kan, tapi rasanya lagi teruk kerja di rumah dari kerja di opis




Asam pedas pari...Resepi oleh http://vitamine.fotopages.com/
Quote:
Resepi copypaste dr linda nyer fp.Ya ampun ngak mintak kebenaran inih
Bhn²
Ikan Pari...tomato...brendi....daun kesum...bunga khatan (hoho) kantan..op..asam jawa..kunyit+lada hitam+jintan manis, ketumbar...bwg putih+bwg merah+belacan syiketttt aje...lada kering(kisar)..
Tumbuk
bwg putih+bwg merah+belacan (A)
kunyit+lada hitam+jintan+ketumbar (B)

The Tumis ikut urutan ni dn msuk kan pun ikut turutan ni k...
1.(B)~Bile dh harum, baru masuk bhn (A)
2.Masukkan lada kering+Air Asam jawa sket dlu+Daun Kesum+Bunga Kantan
3.Campak Ikan yg dh mati dn dipotong² dlm tumisan td
4.Masukkan sekali brendiiii..pastu kasik kacau sket..smpi bau naik..tmbh sikitttt lg air ok
5.Pastu, bile dh pekat lg bru tmbh lg sket..
6.The trick is, utk dpt kan ianya pekat, tmbh air skit demi sikit..jgn tmbh sekali byk..lagi pekat masak asam pedas ni, lg umphhh...
7.Agak² dah siap sume bru masuk tomato..




wawa kat Taska



Masak lemak cilipadi rebung & perut

Puding karamel, sangat hudoh macam gunung berapi ,


Sunday, 27-Apr-2008 03:24 Email | Share | | Bookmark
Jumaat yang bz, sabtu yang free

bride
Briefing
Dah, Zeni, K Yah
View all 22 photos...
Nak citer mana satu dulu yer? kena upload gambar dulu lah, baru mood bercerita 'mari'


Pagi 11.30 Gi kenduri kawin Pn Zaini. Tahniah dah ada title Puan...tahun tu silap 2008 act .



Petang 2.30pm gi Brief & Demo abot eProcurement kat Petronas Carigali Kerteh
[url=http://img701.mytextgraphics.com/springtext/2008/04/27/9ee307340c87be1a65d2896b7590ce8f.gif[/IMG]





Ini aksi budak anis dok ketuk hp ibu kat penyapu...sabo je la kan

watie tq ajar tie upload video ni...cayang awak


Wednesday, 23-Apr-2008 06:17 Email | Share | | Bookmark
Entry khas untuk AWATIF SYUKRIAH

 
 
 
Sebulan lagi anak ibu akan masuk tiga tahun. Ibu sangat berbahagia dan bangga dengan kakak. Kakak yang istimewa, kakak yang senang dijaga, kakak yang tidak banyak kerenah, kakak yang peramah, macam semuanya ok-ok saja kan .Ok dalam ertikata bebudak lah. Agaknya kakak tau, masa bb dulu kakak banyak menyusahkan Ibu & Abi yang terpaksa berulang alik ke hospital hingga kakak berusia setahun lebih.Tidak, kami tak pernah rasa kakak membebankan,malah melahir dan membesarkan kakak merupakan saat-saat paling berharga buat kami. Yang akan Ibu&Abi kenang sampai bila-bila.


Gambar pertama selepas lahir.Curi2 ambil.Masa ni kakak di ICU masalah tidak cukup bulan & tidak cukup berat.Alhamdulillah tiada masalah lain.Itupun 40hari kat hospital.






Ini gambar terbaru (21.04) .Cikgu Taska nak gambar ukuran passport untuk tepek kat borang data peribadi. So ibu tepek kat fp sekali


Tuesday, 22-Apr-2008 06:51 Email | Share | | Bookmark
Sharing is caring

 
[quote]Touch of nature..

Quote:
This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************
Tag dari Farah
15 people I'm going to tag is..
Aida L'kawi, Kak Tie~ibu wawanis, Liana, Tini~mama nursyakirah, Mama Farhan n Emily, Kak Zakiyah, Kak Mira, Mella, Aishah, Sue, Kak Balkhis, Kak Hajar, Madiha, Maya & Anis~mama Aisha..sudilah menerima bunga kantan dari ku untuk di bawa pulang..dan jangan lupa masak sedap2 tau!!!

Ini kena tag oleh MaDiHa
This is my turn to share this Bunga Kantan with my friends.. yg tak terpilih tu jgn kecil hati okey...

1. Tie ~ Ibu Wawanis
2. Fliffy
3. Kamalina
4. Kak Leen
5. Lieya - Latif
6. Nhalilah
7. Big Mama Bukhari
(lagi 3 sambung esok plak... )


Sangat hepi sebab dapat dua kuntum bunga kantan. TQ Farah dan kak MaDiHa sebab sudi share bunga kantan ni dengan Tie. So Tie nak share plak bunga ni dengan mommy2 lain.Sharing is caring kan... so mom's over there sudi-sudilah terima bunga kantan ni dari saya plak.

Saya telah memilih 10 orang yang berpotensi dalam memajukan industri masakan... .Ini cabaran okey, sila masak dengan menggunakan bunga kantan sebagai salah satu bahan.
1. Zura-mommy Irdina&Arissa
2. Watie-mama Mya
3. Ashanida-mama adriana
4. Sitione-mommy daniel*adelina
5. Fiza-Ibunajwanadia
6. Zana-Mama Batrice
7. Iza-Mama haikal
8. Maya-Mama Zafirah
9. Amir+Linda-Bb Ghazi
10. Meorjay - Ni nak suh wedding f'graper berjinak2 dalam arena masakan plak


Sunday, 20-Apr-2008 04:27 Email | Share | | Bookmark
ENTRY CAMPUR-CAMPUR LAGI

cekelat..Labuan mari
budak ini tak nangis tau kena injek
tunjuk ibu
View all 10 photos...
Hari ni gi injet anis (MMR) yg umur setahun tu. Cayalah anak ibu walaupun kecit tapi tak nangis langsung bila diinjet. Nurse pun kesian nak cucuk sebab lengan halus sangat, kiri ka, kanan kan..dua2 sama halus la MC, pilih la mana2 pon hehe. Kalo Pn nurse pon kesian ibu apa lagi kan, sedih sebab anak aku yang halus dan mulus itu nok buleh sakit org ganu kata. lepas sesi menyocok selesai nurse cakap BAGUS kat anis, sebab x terkutik langsung, apatah lagi nak menangis. Berat anis menginjak usia 1 tahun 1 bulan baru 6.8kg. tapi haruslah nurse tak berani marahkan saya sebab dia tau anak2 saya semuanya lahir cenonet jer, tak boleh la nak samakan dgn bb2 lain kan . Tengoklah emaknya pula besar mana


Quote:
tengah tunggu giliran utk dienjek.................makin jelita anak dara saya kan..


Quote:
Wajah teruja anis nengok saya baru pulang dari kantor


Quote:
buah tangan dari Hbby, org kena tinggal haruslah dapat habuan kan


Quote:
Gulai Pari
1kg pari-Dipotong & dibersihkan
sebiji kepala-Ambil 4 cawan santan
rempah kari cap bunga ros
rempah masak cap bunga ros
cili boh
bawang merah 5 ulas-blend
bang putih 2 ulas -blend
kerisik
daun kari
rempah tumis(k.manis, buah pelaga, bunga lawang & cenghih)

Cara memasak
1. Tumis rempah tumis hingga naik bau. masukkan bawang yang dimesin hingga kekuningan. masukkan cili boh, kerisik, rempah gulai, rempah masak dan ikan pari.Masukkan sedikit air.
2. Apabila menggelgak,masukkan daun kari, santan, garam. Apabila kuah pekat tutup api
.

Quote:
Perencah ikan bakar simple

10ulas bawang merah-mesin
20tangkai cili kering-mesin
sedikit belacan
daun limau purut
3 batang serai-mesin
garam,gula

cara membuatnya
1. Tumis bahan yang di mesin hingga garing.Masukkan belacan, serta bahan2 lain.Tumis hingga menjadi pes.



Quote:
makanan, lauk pauk, dessert...sila jamu mata okey


Quote:
Cendawan goreng hitam kegemaranku
1 tin cendawan butang -Potong memanjang
2 ulas bawang putih-Cincang
1 sudu sos tiram
kicap -secukup rasa
Cara memasak
1. Tumis bawang putih hingga naik bau.
2. Masukkan cendawan, sos tiram & kicap
4. Masukkan sedikit air dan tutup kuali supaya cendawan mesra
5. apabila cendawan sudah kehitaman bolehlah diangkat
.


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net